Strøm siger nej til røg!

Hvorfor er rygning og Strøm ikke forenligt?

Strøm fungerer som rollemodel for børn og unge i hovedstaden i forhold til musikundervisning, events og kulturelt entrepreneurship. Af den simple årsag er det ikke forenligt med Strøms værdier og visioner  at promovere rygning. Det er ikke Strøms intention at være moralens vogter, hvad angår folks personlige rygevaner, men blot en stille opfordring til omtanke.

Samarbejdsprojekt med Røgfrit og Kræftens Bekæmpelse

Strøm, Røgfrit København og Kræftens Bekæmpelse indgik i maj 2014 et samarbejde. Samarbejdet har til hensigt at mindske synligheden af rygning til Strøms arrangementer og at undersøge rygnings plads i det elektroniske musikmiljø.
Det betyder, at Strøm ikke har solgt cigaretter til sine arrangementer siden 2014, ligesom rygning ikke eksponeres i Strøms visuelle materiale som billeder og videoer. Herved søger samarbejdet at
bidrage til et røgfrit elektronisk musikmiljø. Projektet udmønter sig konkret i udvikling og tiltrædelse af et foreningenskodeks.

Hvorfor indgår Strøm samarbejde med Røgfrit København i følge Strøms direktør Frederik Birket-Smith:

“Vi mener, det er vigtigt, at Strøm som festival og kulturorganisation tager stilling til, hvilke samarbejdspartnere vi vælger, og at vi ikke med lukkede øjne og fremstrakte arme tager blindt imod alle økonomiske bidrag. Vores samarbejdspartnere skal reflektere vores værdier som organisation, hvilket Røgfrit København gør.”

Instagram

Nyhedsbrev