AV AV AV upright (by Polina Vinogradova) high res

Strøm Festival rykker til Nørrebro, sover i en kirke og fejrer planter højt til vejrs

De sidste mange år har en tilbagevendende københavnertradition været at hoppe i Enghaveparken i august og høre det ypperste elektroniske musik til Strøm Festival. Sådan bliver det dog ikke i år! Strøm rykker nemlig rødderne op og indtager Superkilen med gratis fest, hvor tre scener byder på nationale som internationale artister. Livekunstnere som DJs vil præsentere de nyeste elektroniske tendenser i den smukke arkitektur, og senere inviterer Strøm til Label Night med den toneangivende pladeselskab Rush Hour fra Amsterdam. I dag offentliggøres også en sovekoncert i Brorsons Kirke samt eventet Plantasia – en synthesizeraften for planter i Østergro.

Strøm på Superkilen

Strøm Festivals afsluttende dagsevent den 13. august kommer i år til at løbe af stablen på Nørrebro, nærmere bestemt Superkilen. Med artister som den københavnske supertrio AV AV AV, elektroniske jazzekvilibrister Bremer/McCoy, århusianske Maizena og det engelske pladeselskab Rhythm Section International samt flere børneaktiviteter med Strøm School, kommer hele området til at summe af musik med strøm i.

Venue: Superkilen
Line-up: AV AV AVMaizena (DK), Bremer/McCoy (DK), Rhythm Section International (DK) & TBA
13. august kl. 14-22
Gratis entré
Facebook event

Rush Hour Label Night

Når mørket falder på, og de udendørs aktiviteter falder hen, fortsætter festen i Multihallen, hvor det Amsterdam-baserede pladeselskab Rush Hour styrer slagets gang. Rush Hour boss Antal og tyske Hunee vil begge spille DJ-sets, mens japanske Soichi Tereda spiller et af hans excentriske livesets. Rush Hour er ubestridt et af de vigtigste pladeselskaber inden for housescenen i løbet af de sidste 10 år, og er kendt for at blande inspirationer fra disco, verdensmusik og funk med moderne houserytmer.
Venue: Multisalen
Line-up: Antal (NL), Hunee (DE) & Soichi Terada (JP).
13. august kl. 22-04
Entré: 100 kr.
Facebook event
Køb billet

Plantasia på Østergro

På en af byens smukkeste tagterrasser, Østergro, inviteres indenfor til et noget særpræget event. Mort Garson lavede i 1976 albummet “Mother Earth’s Plantasia”. Albummet var en hyldest til planter og skulle grangiveligt skulle få dem til at gro hurtigere. I år er det albummets 30-års jubilæum, og det markeres med en koncert, hvor pladen opføres for planterne i Østergro af musikerne Anders Bach (Ice Cream Cathedral), Christian Rohde Lindinger (Treefight for Sunlight), Nicolai Koch (Choir of Young Believers) og Aske Bode (Bodebrixen).

Venue: Østergro, Æbeløgade 4.
8. august kl. 19:30-22:00
Entré: 100 kr.
Facebook event
Køb billet

Sovekoncert i Brorsons Kirke

For tredje år i streg inviterer Strøm til sovekoncert, der i år afholdes i Brorsons Kirke. Den danske elektroniske artist Karsten Pflum leverer soundtracket til nattesøvnen, og der vil foruden være mulighed for at meditere med instruktører fra GoSlow.dk. Koncerten starter kl. 22 og, når søvnen er veloverstået, vil der være morgenmad, kaffe og juice til de morgenfriske.

Venue: Brorsons Kirke, Rantzausgade 49.
9. august kl. 20-08
Entré: 150 kr. inklusiv madras / 100 kr. med egen madras
Facebook event
Køb billet