Folkets Park - Helena Lundquist

Strøm fylder byen med flere gratis glæder – og starter lige om lidt

Den tiende Strøm Festival er lige om hjørnet og fuldender i dag årets program ved at tilføje otte events med gratis entré til programmet. I alt byder den elektroniske festival på 33 events på 26 forskellige lokationer over hele byen med 87 optrædende artister fra d. 6.-13. august.
Dagens offentliggørelser har det store udendørsevent Girls Are Awesome i Folkets Park som fyrtårn, og følges af en Lydcykelparade, filmvisning under Bispeengbuen, Gabberbus, fire hyldester til Københavns pladebutikker med Vinyl Love samt ikke mindst 14 koncerter med elektroniske hits fortolket til klokkespil – spillet på Frederiksberg Rådhus.

Girls Are Awesome: Jessy Lanza (CA, live), Smerz (NO, live), Djuna Barnes

Folkets Park bliver fyldt med musikalsk girlpower, når canadiske Jessy Lanza og norske Smerz spiller live, og Djuna Barnes dj’er til gratis parkfest. Musikken spiller på en samling af Københavns bedste lydcykler, hvor Lanzas sammensmeltning af R’n’B og minimalistisk pop med eksperimenterende produktioner samt Smerz’ hypnotiserende maskinpop kan høres.

Venue: Folkets Park, Nørrebro
Line-up: Jessy Lanza (CA, live), Smerz (NO, live), Djuna Barnes (DK)
Torsdag 11. august kl. 16-22
Gratis entré
Facebook event

Lydcykelparade

Sammen med foreningen United Sound Systems arrangerer Strøm d. 11. august Københavns største lydcykelparade. Lydcyklerne er et unikt dansk fænomen, som med spektakulære former og strålende farvekombinationer pryder byens rum, og det bliver fejret med en storstilet parade gennem byen fra Frederiksberg Rådhusplads til Folkets Park, hvor lydcyklerne agerer anlæg for eventet Girls Are Awesome.

Venue: Afgang fra Frederiksberg Rådhusplads, ankomst i Folkets Park
Torsdag d. 11. august kl. 14
Gratis deltagelse
Facebook event

Klokkehits på Frederiksberg Rådhus

Det ringer ind til en ny Strøm-dag alle hverdage kl. 9 og weekender kl. 11 og en ny nat kl. 21 fra Frederiksberg Rådhus’ klokkespil, når klokkenist Joanna Stroz fortolker elektroniske klassikere på det imponerende instrument bestående af intet mindre end 48 klokker indbygget i Rådhustårnet. I år er anden gang, Strøm indtager luftrummet over Frederiksberg. Efter en bragende succes på klokkespillet sidste år bliver konceptet gentaget med både gengangere og nye numre på ugens setliste – blandt andet fortolker Joanna Stroz Trentemøllers ‘Miss You’, Depeche Modes “Enjoy The Silence”, David Bowies “Let’s Dance” – og åbner selvfølgelig ballet lørdag morgen kl. 11 med Bjørn Svins ikoniske “Mer’ Strøm”.

Venue: Frederiksberg Rådhus Klokkespil
6.-13. august. Hverdage kl. 09 og 21, lørdage kl. 11, søndag kl. 12.
Gratis deltagelse
Facebook event

Vinyl Love

Fire vinyl-aficionados bliver sendt ind i hver deres pladebutik gennem Strøm ugen. Her samler de i løbet af dagen plader til et dj-set, som reflekterer både deres smag og butikkens identitet. Kl. 17 præsenterer de dagens resultat, og alle er velkomne til at komme forbi, lytte med og få en fyraftensøl.

Tirsdag d. 9. august kl. 17-18: Vinyl Love #1: Ralf Christensen, Route 66
Onsdag d. 10. august kl. 17-18: Vinyl Love #2: Courtesy, Insula Records
Torsdag d. 11. august kl. 17-18: Vinyl Love #3: Martinez, Mint Records
Fredag d. 12. august kl. 17-18: Vinyl Love #4: Natal Zaks, Second Beat
Gratis deltagelse
Facebook event

Gabberbus: Peckerhead & Klaus Boss

Tag med hardcore- og gabberbussen rundt i København torsdag d. 11. august og kom fra Girls Are Awesome til Trans House Eruption på KB18. Mellem 22:00-24:00 leveres hurtig og hårdtslående musik i en lind strøm af Klaus Boss og Peckerhead.
Hop ombord og oplev en unik og gratis bustur, der med garanti får dig varmet godt op til Strøms afslutningsweekend.

Venue: Folkets Park til Kødbyen
Lineup: Peckerhead & Klaus Boss
11. august kl. 22-24
Gratis deltagelse
Facebook event

Film Under Buen: Daft Punk Unchained

Fredag aften viser Strøm filmen Daft Punk Unchained under Bispeengbuen. Dokumentarfilmen følger de franske electrohelte fra begyndelsen i start-halvfemserne til deres Grammy Awards i 2014 og fortæller historien om et af de elektroniske acts, som har haft størst indflydelse med både musik og image. DJ’s og drinks inden og efter filmen. Eventet er støttet af Områdefornyelsen Nordre Fasanvej Kvarteret.

Venue: Under Bispeengbuen, Borups Allé 45.
12. august kl. 20
Gratis deltagelse
Facebook event